torstai 9. heinäkuuta 2009

Aavistin tämän

















Osasin jotenkin odottaa näin käyvän äidille.Nimittäin hän on ollut erittäin kaunis nuorempana.Kuin filmitähti.Luonteeltaan iloinen ja seurallinen.Tottahan toki ulkonäkö on muuttunut.Hän aristelee yhä enemmän kuvatuksi joutumista.Olisin halunnut hänestä enemmän kesäkuvia,mutta se on mahdotonta.Kovan työn tuloksena.Toukokuun lopulla pyydystin hänestä hyvää valokuvaa koko Israelin matkan ajan.Lopulta sain yhden tosiupean ja pari kohtuullista:)

Äiti kääntää selkänsä tai kasvonsa pois.Suviseuroista onnistuin saamaan hänestä yhden napakymppikuvan.Vien sen ja muitakin hänelle ensiviikolla.Yritän rohkaista sanomalla:Onpa sinusta kaunis kuva.Hän ei ole ollenkaan niin huononnäköinen kuin kuvittelee.

Kenestätahansa saa huonon kuvan,jos on oikein naama mytryssä.Luultavasti otan pois äidin kokkaremaitokahvinjuontimutristuksen.Hän luulee olevansa kokoajan kauhea naamastaan.Alzheimer-sairashan on huumoriton,ainakin lisääntyy taudin edetessä.Äiti kyllä itse pyysi tuomaan sen hauskan irvistyskuvan,mutta,mutta...sen näkee sitten,annanko.

Tuskinpa lähden äiti viemään Venäjän puolelle Kirkkoniemeen.Kukaan ei puolla matkaa.Pohjois-tai muualle Norjaan mummua ei kannata viedä paleltumaan.

Teen hänen kanssa lähiseudun matkoja autolla.Ensiviikolla aloitamme-kerran viikossa ajelut-.Kysyn minne haluaa seuraavaksi.Minulla on aikaa hänelle.Lapset lentäneet"melkein"pesästä.Muutoinkin on hauskempi ajella jonkun kanssa.Yksin vähemmän hauskaa....

Äidiltä on kuulo heikentynyt.Yritin saada hänet menemään kotisairaanhoitajalle korvatutkimukseen.Josko korvissa on vaikkua.Se on ollut aiemmin syynä.Harmi vaan uskonut minua vaan tilasi ajan yksityiselle lääkärille.Minkä sille voi,kun äiti ei kuuntele neuvoja.Olisi ensin mennyt hoitajalle ja sieltä tarvittaessa lääkärille.Nyt syöksyy suoraan lääkärille.Kait se vaikun osaa poistaa korvista?Rahanvastinetta.

Jatkuu...Eilen perjantaina äitini kävi yksityislääkärillä korvatarkastuksessa.Korvat oli tukossa vaikun takia.Toinen korva oli pahemmin tukkeutunut.Kallista lystiä.Liki 60 euroa.Kotisairaanhoitaja tai joku muu olisi tehnyt saman korvanpuhdistuksen paljon halvemmalla. Hyvä kumminkin,että on taas kuulevat korvat ;)

Äitini on saanut kyllikseen terveyskeskuksen palveluista.Mm.jalkatulehdus oli se viimeinen"niitti".Tästä tulee minullekin lisäharmia.Pitää yrittää saada lääkärimaksukuitti,että saan sen KELALLE.Ennenkuin kuitti katoaa hukkaan.

Äitini kyseli,milloin lähdetään pitkälle reissulle=Pohj.Norjaan.Sanoin ettei voida,kun kukaan muu ei lähde mukaan .Kaksistaan on uhkarohkeaa lähteä autoilemaan.Kauhulla odotan,mitä äiti keksii.Ehdotin,että ensiviikolla teemme autokierroksen lähiseudulla.Lupasi ottaa kahvia termokseen.Mennään katsomaan tuleeko mustikkaa.(Toiv.ei-inhoan mustikan poimintaa:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti